søndag den 3. august 2014

Athen - Dag 1

Lørdag d. 2. august:
Efter en lang togtur tværs gennem landet til Kastrup, en smule venten i Security og en behagelig flyvetur, er vi ankommet til Athen. Flyveturen var en fornøjelse, der var nemlig wifi om bord og man kunne følge med i hvor henne vi var, hvor hurtigt vi fløj, hvor højt og hvornår vi ankom. Hvilket må siges at være på minuttet, mht tiden!



Lidt stedkendt er man jo, så det tog ikke lang tid at finde metro og ej heller hotellet. Vi gik lige ud fra metroen og hjemmevante lige hen til Athens Center Square Hotel (som vi iøvrigt aldrig har boet på før eller lagt mærke til). Værelset er lille, men det er rent og pænt.
Efter en lækker middag på en taverna i Plaka, nød vi en kold cola light på taget og ellers på hovedet i seng.

Søndag d. 3. august:
Vækkeuret er sat til kl. 8.00, selvom jeg ved jeg ikke kan sove så længe og rigtigt nok, så vågner jeg kl. 7.30 (mit indre vækkeur er indstillet til kl. 6.30 dansk tid, vi har +1 time her i Grækenland).
Morgenmadsbuffetten er spækket med lækre ting og sager, her er både æg, pølser, youghurt, honning, marmelader, pålæg, ost, crossainter, 4 slag brød, ostetærte, græsk salat, frugt, morgenmadsprodukter, kaffe/te... ja jeg kunne blive ved! Lækkert og det havde jeg slet ikke regnet med, stort plus :) Så er vi godt rustede til en tur rundt i Athen.

Vi starter med at gå en tur på loppemarked ved Monastiraki, lidt kiggen i butikker og så starter vi turen op ad gennem de små gader i Plaka, mod Akropolis. Her nyder vi panorama udsigten på toppen af en klippe, mens solen bager ned på os. Vi går langsomt ned igen for at finde et sted vi kan få en kold drinks af en art, det bliver til noget al'a slush ice (jordbær/mango). Vi tager vores drink i hånden og begynder endnu en opstigning, denne gang til Philopappos højen. Her holder vi hvil halvvejs oppe på en bænk under et oliventræ, mens vi har udsigt til Akropolis. Akropolis ligner mest af alt en myrertue, det vrimler med folk! Skøre folk, der i 35 graders varme med solen bagende ned på dem, vandre rundt på glatte marmor blokke for at mærke fortidens vingesus. Vi ved hvordan Akropolis ser ud, vi nyder den på afstand og i skyggen!



Efter sådan en tur må det være på sin plads med en god græsk salat til frokost, men her blev vi snydt... Salaten havde ikke meget med traditionel græsk salat at gøre :( INGEN løg!!! Besk salat og KAPERS!!!!! Nej, nej det er da at blive taget ved næsen... øv! Vi trøster os med lidt shopping med indlagt pause, hvor vi får os en is :) Efterfulgt af mere shopping og endnu en pause, hvor vi får os en Frappe i skyggen, under en blæser der samtidig forstøver vand ud over os (ja lissom dem i supermarkedets grøntafd.).


Før aftensmaden har vi nydt et glas koldt hvidvin på tagterrassen, mens solen gik ned bag bjergene og malede himlen rød.



Selve maden indtog vi på den velkendte taverna Hermion, hvor vi fik langtidssimret lam i lerpotte :p Nøj hvor det smagte godt.
Inden vi tog hjem i seng, blev vi enige om, det var for dårligt vi endnu ikke havde været på Syntagma pladsen, så vi måtte lige et smut forbi på hjemvejen. Nu kalder sengen!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar