onsdag den 6. august 2014

Kefalonia - dag 1

Tirsdag d. 5. august:
Skiftedag! Vi har formiddagen i Athen, sidst på eftermiddagen skal vi flyve til Kefalonia. Jeg glæder mig til at få noget luft og at kunne hoppe i havet.
Vi slår timerne ihjel inden afrejse, først med lidt seightseeing på markedet lige udenfor døren. Masser af frugt og grønt og på den anden side af den travle gade Athinas stikker vi næsen indefor på kød- og fiskemarkedet. Her står slagterne på rad og række, ved deres store huggeblokke foran kølerne, hvor der hænger masser af lam, kyllinger, gris og lidt okse. På huggeblokkene ligger lammehovederne og kigger op på én når man trasker forbi i mylderet, hvor man engang imellem må springe for livet når en scooter også har forvildet sig herind. Hos fiskehandlerne ligger fisk og skalddyr flot til skue, samt store blæksprutter. Udenfor fndes der er utal af krydderiforretninger, hvor der fra gulv til loft er fyldt med alle tænkelige krydderier.


Ude i den friske luft igen og vi tager turen forbi Monastiraki, fordi jeg har set en taske her, som jeg måske nok synes skal med hjem. Ikke så meget slinger i valsen og endnu engang er jeg lidt fattigere, men en taske rigere. Undskyldningen er at ingen andre har såfan en og at jeg rent faktisk mangler den!

Vi har lidt tid endnu, så en lemonade og en iste kan det godt lige blive til. Vi har udset os en hyggelig café, hvor der er nogle rigtig dejlige stole (faktisk derfor vi valgte netop den, det er ikke ligefrem mangel på spisesteder i Athen).



Vi kommer ud i lufthavnen uden de store forhindringer og ud til flyet til tiden. En lille propel flyver, som de selvfølgelig har overbooket, men vi bliver altså ikke en dag mere i Athen frivilligt. Flyveturen tager kun knap en time, så står vi i lufthavnen på Kefalonia. Kufferten kommer hurtigt, der er også kun vores fly og kun ét bagagebånd, der er ikke så meget at tage fejl af. Bilen finder vi også hurtigt, så skal vi bare finde vej til Assos. Assos ligger på den nordlige del af øen ca. 1,5 times kørsel fra lufthavnen. Men der er flere mulige veje at kører kan vi se på kortet, så jeg spørger en taxichauffør. Hurtigt er der ikke mindre end tre venlige chauffører der fortæller og fortæller, at vi bare lige skal herop og så til venstre, dernæst til højre, over bakken og til venstre, højre, rundt i rundkørslen.... Vi kan ikke helt følge med, men vi må forsøge. De fortæller også at vejen er spærret på et tidspunkt, men vi skal bare følge skiltene. Vi går over til bilen igen. Inden vi når at sætte os ind kommer den ene chauffør over og siger at et sted har vejen mange kurve, så vi skal kører forsigtigt. Take your time, your on holiday!

Af sted hvor det går, vejene er fine og ja lidt kurvede, men vi finder den rigtige vej. Vi kan se ned til Assos nu og vi kommer hurtigt til vejen der er spærret. I januar var her et jordskælv som har ødelagt vejen. Vi følger skiltene op og op og op af bjerget, pludselig ikke mere asfalt, kun kridhvid grusvej. Hmm, men der er stadig skilte, så vi følger vejen. Det ligner et landskab fra Star Wars, alt er indhyllet i hvidt støv og vi kører inde i en sky, helt alene. Vi er glade for vi er to i bilen. Ude på den anden side starter vi nedkørslen til Assos, det tager omkring et kvarter inden vi holder nede i byen, lige foran vores lejlighed.


Lejligheden er rigtig fin, en seng til hver og det mest nødvendige. Vi skynder os ned for at bade, det trænger vi virkelig til og det er skønt. Efter lidt vandpjaskeri og et bad, skynder vi os ned for at proviantere det mest vigtige, nemlig vin :) Inden vi indtager aftensmaden på havnen. Trætte vender vi hjem, vi skal lige nå et enkelt glas lokalt hvidvin på terrassen inden vi går om kuld.


Onsdag d. 6. august:
I dag skal vi bare slappe af, ligge på stranden og lave ingenting. Det er skyet fra morgenstunden, det går dog over indtil lidt over middag, hvor der igen trækker nogle tunge skyer ind over os. Vi benytter lejligheden til at få os lidt at spise, vi har udset os et sted hvor der er wifi (vist det eneste sted i byen). De værste Facebook abstinenser bliver stillet hen over en gang Meze og en kold lemonade.


Sørme om ikke skyerne forsvinder igen. Vi snupper en is på vejen og ligger os på stranden igen. Der er nu ikke noget som bare at ligge i solen med en god bog, mens man lytter til bølgeskvulp.

Aftenen starter med en lokal rosevin på terrassen, mens solen langsomt går ned.


Aftensmaden indtager vi på det lille torv, hvor vi sidder ved borde med rødternede duge og små petroleums lamper under en bourgonvilla. Vi vælger begge kæmpe rejer med frisk salat og pita til. Efterfølgende får vi lige tid til en iskaffe, her på "stamcafeen" med internet forbindelsen. Vi skal tidligt i seng, for Anita har fået den skøre ide at hun skal ro kajak i morgen tidlig. På den sydlige del af øen, 1,5 times kørsel herfra! Jeg tager en rolig dag på en strand i nærheden eller kigger på Argostoli (hovedbyen).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar