onsdag den 13. august 2014

Kefalonia - dag 4 & 5

Lørdag d. 9. august:
Endnu en total afslapnings dag. Efter morgenmaden smider vi os på stranden og nyder solen. Jeg får gjort et ordenligt indhak i min bog.

Lidt over middag ankommer der en båd med ca 70 turister, så byens befolkning blev fordoblet en halv times tid. Da de vil hejse anker får de en anden båds anker med op, det tager dem lidt tid at rede sigud af den kattepine.


Frokosten får vi på stamcafeen, en god gang meze. En form for indbagte tomater, saganaki, squash i tempuradej og tzatziki. Efter sådan en omgang kan man lige klarer et par timer mere ude i den bagende sol.


Inden aftensmaden får vi et glas rosé på terrassen. Etikketten proklamerer at vinen smager af blomster og her har de ret!
Aftensmaden får vi på taverna'en der ligger under bourgonvilla'erne. Jeg får Stifado med gedekid og Anita får lam i karry. Der er underholdning i aften, en chikade har fundet vej ind under overdækningen og flyver forvildet rundt. De fleste gæster skriger op og nogle storme endda ud, alt imens at tjeneren står og griner og slår sig på maven. Det var en god afslutning på aftenen.



Søndag d. 10. august:
I dag tager vi til Sami, der ligger på østkysten. Her får vi os allerførst en Freddocino (en slags milkshake med kaffe) og en chokolade crossaint, imens vi nyder udsigten over havnen. Her ligger rigtig mange store yachts, ligesom i Fiscardo, slevom der ikke er ligeså mondent. Selve beværtningen har et imponerende udvalg af kager og andre søde sager, et rent slaraffenland.


Efter lidt kiggen på butikker, kører ved ud til en hule ved navn Drogarati. Her er dejlig svalt som vi stiger ned, konstant 18 grader. Hvilket er dejligt forfriskende i forhold til de 35 grader og total stilstand vi har ellers. Nede i hulen er der både stalagmitter og stalagkitter, små gange og et stort rum med ca 20m til loftet. Det er meget imponerende. Oppe igen får vi os en dejlig friskpresset appelsin juice og slapper af i skyggen, inden vi kører til Antisamos.


Antisamos er stranden, hvor det meste af filmen " Captain Corellis Mandolin" er indspillet. Stranden er overfyldt, vi er heldige og finde en parkeringsplads. Det første vi hører er den inerverende lounge musik, der brøler ud af højtalerne. Vi beslutter os for at gå længere om på stranden, hvor vi også lige skal forbi et vandsports center. Godt vi ikke skal være her hele dagen, det er bestemt ikke en strand efter min smag. Jeg vil meget hellere have ro og fred. Men vi bliver da kølet af og jeg kan sagtens læse i min bog, selvom underlaget er noget stenet.


På vejen hjem nyder vi solnedgangen fra bilen, vi holder også ind lige inden vi kører ned til Assos. Der ligger et lag skyer over horisonten, så det bliver en solnedgang hvor solen putter sig ned i de bløde skyer.


Til aften går vi over på stamcafeen, jeg får tun. Det er skam grillet, øv! Anita får risotto med rejer og muslinger, men det ligner mest af alt bare ris med lidt sovs. Det er første gang vi bliver skuffede her. Heldigvis får vi en dejlig dessert, på husets regning. En vanillebudding med jordbær/hindbær sauce.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar