tirsdag den 26. juni 2012

Rabarbermarmelade

Mine forældre er så heldige at have en halv skov af rabarber i deres have. Min mor har selv gravet dem op fra hendes fødegård, hvor hendes slægt eftersigende har boet i mere end 300 år, og plantet dem i deres have. Rabarber er skønne, syrlige og søde på samme tid. De kan bruges både til marmelade, dessert, kage, saft og mad. Jeg laver altid skønne rabarberkager og denne lækre marmelade.

Ingredienser
800 g rabarber
1 stang GOD vanille (ex fra Tahiti)
4 dl syltesukker
2 dl rød portvin

Rens og skær rabarberne i lidt grove stykker. Flæk vanillestangen og skrab kornene ud, saml det med lidt af sukkeret (så er det lettere at få alle de dejlige korn med). Kog rabarberne sammen med de øvrige ingredienser ved middelvarme 10-15 min, rør af og til. Hæld marmeladen på atamon skoldede glas, kom et stykke af vamillestangen i hvert glas, det ser så dekorativt ud. Skru lågene på.
Nydes på nybagt brød :) 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar