søndag den 12. maj 2013

Lemon cheesecake

Vi holder meget af citron her i huset. Citronfromage er da også både kæresten og bonus-svigerfars yndlingsdessert. Æg havde vi dog ingen af, men vi har da lige lidt fløde, nogle digestiv kiks og et par citroner. Efter lidt surfen og inspiration fra nettet, bryggede jeg så denne dejlige og friske cheesecake sammen.




Den smager himmelsk, lidt syrlig, uden at den trækker mundvand. Og så ser den bare så fin ud, med sit spejl af citron på toppen. Hvis den skulle se endnu smukkere ud kunne man fx pynte med en kandiseret citronskive, lidt hakkede pistacienødder, flødeskum, frisk mynte... ja kun fantasien sætter grænser.



Du skal bruge:
Alle ingredienser skal have stuetemperatur. Start med at sætte husblassen i blød.

Bund
150 g Digestiv kiks, knuste
75 g smør

Creme
2½ dl piskefløde
200 g flødeost
1½ dl flormelis
Reven skal fra 1 citron
½ ORDENLIG vanillestang, ex polynesisk
Saften fra ½ citron
4 blade husblas

Gelé
1 dl citronsaft
0,75 dl sukker
2 blade husblas

Sådan gør du:
Bund
Knus kiksene som du nu synes, jeg kan godt lide det lidt rustik og bland det med det bløde smør. Pres blandingen ned i en springform eller andet med løs bund/sidder, den form jeg brugte var ca. 20 cm i diameter.

Creme
Pisk fløden til blødt skum. Bland ost, flormelis, skal fra citron og vanillekornene (som lige blandes med lidt flormelis "Blomsterberg" style). Saften fra citronen kommes i en lille kasserolle og varmes forsigtigt op, når man ikke kan holde fingeren nede i saften længere, kommes den opvredne husblas i og smeltes. Pisk nu i ostemassen, mens citronsaften hældes langsomt ned i blandingen. Sørg hele tiden for saften bliver rørt godt ind i massen. Vend flødeskummet forsigtigt i blandingen og kom det hele over i formen. Stilles køligt indtil cremen har sat sig (i køleskab ca. 2t.). 

Gelé
Kom citronsaft og sukker i en kasserolle, varm forsigtigt op indtil sukkeret er smeltet. Køl en anelse inden husblassen kommes i og smeltes. Køl indtil fingervarm og hæld geléen over kagen, stil den på køl igen i min. 2t.

Kagen kan sagtens holde sig i køleskabet et par dage. Velbekomme :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar