tirsdag den 5. november 2013

Andesalat

Til 4 personer

And
4 stk andebryster a ca 200g
Dry rub fra Brdr Price pulled pork, som i øvrigt også er en fantastisk opskrift (http://www.dr.dk/DR1/SpisemedPrice/Opskrifterne/Pulled_pork.htm)
1 frisk rød chili
1 lille bundt frisk mynte
½ citron
1 tsk honning

Croutoner
1 ciabattabrød
1 lille bundt frisk rosmarin
Hvidløg
1 tsk fennikelfrø

Salat
1 granatæble
100 g feldsalat
2 gulerødder
1 lille bundt radiser (skæres i skiver og ligger i vand natten over, så er de ikke så stærke)
1 lille bakke karse
1 lille bundt frisk mynte
Oliven olie
Balsamicoeddike
½ citron

Forvarm ovnen til 200 grader.

Andebrysterne duppes tørre og afpudses, hvorefter skindet ridses. Krydderierne gnubbes godt ind i kødet (har bedst af at trække natten over, men mindst 1 time). Inden stegning duppes andebrysterne igen tørre, de kommes på en varm pande med skindsiden nedaf. Læg et låg over, som ligger ovenpå ænderne og de derved presses lidt ned i panden, så stegningen bliver mere ensartet. Når de er brunet, steges videre i 16-18 min ved middelvarme, husk at vende jævnligt.

Skær ca 2 cm tykke skiver af ciabattabrødet på skrå, læg dem på en bageplade og dryp med olivenolie. Drys med rosmarin, fennikelfrø salt og 1 fed hvidløg pr skive (super lækkert at mase ud, når de er bagt, og smøre på croutonen). Bages ved 200 grader i 16 min.

Del granatæblet og bank kernerne ud med en ske, fjern evt rester af skræl og hvid hinde. Fordel salaten henover, skræl gulerødderne med fastpeeler direkte ned i fadet. Kom radiser, karse og hakket mynte henover. Hæld oliven olie, blasamicoeddike, citronsaft, salt og pepper i en lille kande, mix og hæld direkte over salaten lige inden servering (gerne ved bordet, for ekstra "fancy" servering).

Skær ænderne ud på skrå, kom snittet chili og mynte henover, samt honning. Anret på et stort træspækbræt og læg croutonerne rundt om anden, så de kan suge noget af kødsaften.

Hertil en flaske kølig rosévin :)

God fornøjelse og velbekomme.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar